Tarragona


Els millors llocs de Tarragona

Descobreix més

Tarragona


La seva ubicació a la riba de la Mediterrània a la Costa Daurada, amb platges d'aigües càlides, així com els seus centres d'esplai i tradició històrica i patrimoni artístic, la converteixen en un centre d'atracció turística important. Fundada al segle III aC amb el nom de Tàrraco, posseeix un important port de mar i és el centre del Complex Petroquímic de Tarragona. Els romans la feren capital de la província Tarraconense, motiu pel qual encara conserva notables restes arqueològiques d'aquesta època que han estat declarades Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

Siurana


Bonic i espectacular a parts iguals, el poble de Siurana és una veritable preciositat. S'assenta sobre un enorme penyal de roca calcària i gaudeix d'unes vistes panoràmiques increïbles de la vall del riu Siurana i del seu embassament a la comarca del Priorat. Paradís d'escaladors i amants del senderisme, aquest petit poblet compta amb un petit conjunt monumental format per l'església romànica i restes del castell àrab del qual va ser l'últim regne de taifes a ser reconquistat a Catalunya. Aquí hi ha un parell de coses que has de fer: tastar el seu oli d'oliva verge amb denominació d'origen protegida i els seus riquíssims vins.

Delta de l'Ebre


La zona humida més gran de Catalunya, el sorprenent Delta de l'Ebre té una superfície de 320 quilòmetres quadrats i destaca per una riquesa natural fabulosa, a més de per uns paisatges de postal i unes platges dignes de qualsevol catàleg. Passeja entre els arrossars en caure la tarda, explora l'Illa de Buda bicicleta o fins i tot dóna un passeig en barca per admirar els molts encants d'un lloc bonic i increïblement especial.

Viu Catalunyainfo@trotamons.cat