Lleida


Els millors llocs de Lleida

Descobreix més

Lleida


La província de Lleida està situada al nord-est d'Espanya, a l'interior de la regió de Catalunya. En tota la província de Lleida és possible conèixer llocs d'allò més interessants des de realitzar una ruta pels pobles medievals més bonics, visitar els seus parcs naturals, conèixer la ruta de les esglésies romàniques i fins a visitar la seva capital amb el mateix nom. La ciutat de Lleida es remunta a l'Edat de Bronze. Amb el pas dels anys els assentaments de la zona van ser guanyant renom i importància i va ser al segle VI aC. Fins a la conquesta romana que Lleida es va convertir en la principal ciutat dels ilergets, que era un poble iber. A la ciutat hi ha nombrosos atractius i llocs interessants. Com són les dues catedrals, la Seu Vella i la Seu Nova, el Palau de la Paeria o l'Hospital de Santa Maria de Lleida.

Aigüestortes


La naturalesa no podia faltar i en Lleida l'atracció natural imprescindible és sens dubte el Parc Nacional d'Aigüestortes i l'Estany de Sant Maurici. En la vostra escapada podreu realitzar diverses rutes en funció del temps disponible que tingueu i de la dificultat que busqueu. El que és segur és que heu de dedicar-li un temps a descobrir la natura de Lleida.

La Seu d'Urgell


Finalitzem amb la Seu d`Urgell, municipi espanyol a la província de Lleida, situada al Pirineu català. La història de la ciutat ens explica que va ser una antiga fortalesa militar. També va ser capital del comtat d'Urgell durant l'Edat Mitjana. La seva importància radica que és la seu del bisbe de la diòcesi d'Urgell, de manera que la ciutat Compta amb una catedral. La catedral de Santa Maria d'Urgell és d'estil romànic i data del segle XII. Destacant també el claustre adossat, el museu diocesà i l'Església de Sant Pere i Sant Miquel.

Viu Catalunyainfo@trotamons.cat