Girona


Els millors llocs de Girona

Descobreix més

Girona


El seu Centre històric o Barri Vell és un dels més evocadors d'Europa, i compta amb elements monumentals únics al continent. Es troba delimitat per l'anomenat Passeig de la Muralla, el camí de ronda de les antigues muralles carolíngies i de la baixa edat mitjana. Entre els seus monuments destaquen el call (antic barri jueu); com també les famoses i acolorides Cases de l'Onyar, i a dalt de tot hi ha la catedral, d'una grandíssima nau única, que és la més ampla del món en estil gòtic.

Besalú


L'idíl·lic conjunt medieval de Besalú és Conjunt Històric-Artístic Nacional des de 1966 per motius més que evidents. Tan sols has de creuar el monumental pont de pedra que condueix fins al nucli històric per viatjar en el temps fins a l'Edat Mitjana. Passejar pels carrers de pedra de Besalú és viure la història local. Deixa't portar pel seu entramat medieval fins als banys jueus, l'església del monestir de Sant Pere i Sant Julià, la romànica casa Cornellà o la sala gòtica del Palau de la Cúria Reial. I, de tornada ... Meravella't amb el reflex dels arcs del pont vell sobre les aigües del riu. Et semblarà que estàs molt lluny.

Empúries


Les càlides aigües de la mediterrània acaricien la costa d'Empúries i han recollit a embarcacions i civilitzacions durant segles. Aquest petit port a la Costa Brava va ser ocupat per una colònia grega en l'any 575 aC i les restes del seu pas per aquí encara es dauren al sol cada dia. Igual que ho fan les restes de la ciutat que els romans van construir just al costat i que també gaudeix d'unes vistes privilegiades. Si la visites, pren-te el teu temps i gaudeix de l'aire relaxat del lloc, explora cada racó, menja alguna cosa a la veïna Sant Martí d'Empúries i dóna't un bany al costat d'un espigó a la platja que té més de 2.000 anys.

Viu Catalunyainfo@trotamons.cat